Ernst van Gulik

Wie ben je?

Ik ben Ernst van Gulik. Trotse vader van 4 zonen. Partner van Anke IJntema. Sinds 1992 ben ik predikant. Dat is geen baan van 9 tot 5. Eerder een roeping. Ik beleef aan het predikantschap ontzettend veel plezier.

Wat zijn je hobby’s?

Ik houd van wandelen. Dat mag overal naar toe zijn, maar ik heb wel een voorkeur: wandelen aan het strand. Dat is het allermooiste: de geur van de zee! Tuinieren vind ik ook prettig. Een tuin hoeft voor mij niet netjes te zijn, maar ik houd hem graag wel bij. Gewoon met de handen in de aarde wroeten. Een beetje ordenen. Heerlijk. Ik kijk ook graag naar een voetbalwedstrijd. Het geeft me afleiding. Soms zet ik muziek op. Om te ontspannen. Dat mag van alles zijn: pop, klassiek.

Wat betekent het geloof voor je?

Uit mezelf komt het niet, het geloof. Van nature ben ik onzeker, dwarrelend, twijfelend. Het geloof wordt me gegeven. Het betekent alles voor me. De kern is: Jezus is gestorven aan het kruis voor deze wereld. En hij is opgestaan uit de dood om het leven te vernieuwen. Daar houd ik me aan vast.