Uke Osinga

Wie ben je?

Ik ben Uke Osinga. Al jarenlang getrouwd met Wim Moltmaker. Samen hebben we vier kinderen en zeven kleinkinderen. Opgegroeid ben ik op een boerderij in Purmerend; opgeleid tot logopedist, later aangevuld met taalkunde. Het gaf veel voldoening zowel kinderen als volwassenen te mogen helpen bij de communicatie: begrijpen en begrepen worden.

Wat zijn je hobby’s?

Dat zijn er veel. Stil zitten is niet echt mijn ding. Naast veel kleding genaaid, geborduurd en gebreid te hebben, heeft lezen, informatie vergaren, vaak mijn aandacht. Digitale techniek biedt hiervoor veel mogelijkheden. Ook het erop uit trekken met tent, caravan of camper geeft plezier. Samen met familie leuke dingen doen is een groot goed.

Wat betekent het geloof voor je?

Geloven is voor mij vooral doen. Leidraad hiervoor zijn de “Tien Woorden (geboden)”, voor elke vinger een. Samengevat in twee regels van Liefde. Jaren geleden hoorde ik hierover een preek die nog steeds actueel is. Twee vuistregels: God liefhebben én een naaste zijn. Zo vind ik de diensten op zondag belangrijk, samen luisteren, zingen, de week beginnen, en daarnaast oprechte aandacht voor de ander die op je weg komt. Twee vuistregels, je hebt er je handen vol aan.