Christelijke meditatie in het jaarthema ‘Aan tafel’

Aan tafel mogen we het levende Woord ontmoeten. Wie aandachtig naar Hem luistert zal ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal. Wie zijn oor bij Hem te luister legt, ontvangt leven in al zijn volheid. (Jes. 55/Joh. 10) De Bijbel speelt hierbij een centrale rol.

In de Christelijke meditatie kunnen wij ons goed vinden in dit thema. Als tafelgenoot worden we stil en luisteren wij aandachtig om in de stilte het ’Levende Woord’ te ontmoeten. En ons thuis te voelen in Zijn aanwezigheid.

Even in het kort hoe een meditatie-avond er uit ziet.

We komen samen in het stiltecentrum. Het licht wordt gedimd en er is zachte muziek op de achtergrond. In alle rust neemt eenieder zijn of haar plaats in. Dan worden de kaarsen aangestoken en een korte tekst gelezen. Het eerste deel is ter ‘voorbereiding’ en proberen we innerlijk stil te worden. Dit voorbereidende moment wordt afgesloten met een klankschaal.

Voor de ‘woordopening’ wordt er een tekstfragment gelezen en kan eenieder voor zich, in de stilte, zich deze tekst een beetje eigen maken. Met een paar zinnen wordt de deelnemer begeleid. Dit moment wordt afgesloten met een muziekfragment.

Aansluitend volgt ‘de verdieping’. Hiervoor wordt in het algemeen een geleide meditatie op een Bijbeltekst gehouden, of een andere tekst die uitnodigt om stil bij te worden. Dit meditatief moment wordt afgesloten met een klankschaal. Er wordt ook wel eens een icoonmeditatie, beeldmeditatie of een loopmeditatie gehouden. Na een kort moment om ons weer bewust te worden van de omgeving vormen we een kring om de kaars. We sluiten af met een zegenbede en met het luisteren van muziek. De kaars wordt uitgeblazen en we gaan allemaal met onze eigen gedachten en stilte-ervaring naar huis. Misschien ben je na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd geraakt. Komend seizoen zal ik weer op de donderdagavond de meditatie aanbieden. De avonden beginnen om 19.45 uur in de hal met een inloop met koffie en thee; de meditaties zijn vanaf 20.00 uur en duren een uur, tot anderhalf uur.

De volgende donderdagavonden zijn hiervoor gepland: 13 en 27 oktober. 10 en 24 november en 8 december 2022.
In 2023 komen we samen op 12 en 26 Januari, 9 en 23 februari, 9 en 23 maart. Bij goede weersomstandigheden gaan we op 13 april 2023 de natuur in voor een wandelmeditatie.

Voel je welkom om aan te sluiten. Meer informatie bij Frea Zigterman via het mailadres: f.zigterman@gmail.com of telefonisch: 06-43650146

Loading

Datum

27 okt 2022
Expired!

Tijd

19:45 - 19:45

Locatie

Leek - De Hoeksteen
Lindensteinlaan 1, Leek, Nederland
Categorie