Verwonderen over het wonder van Gods schepping!

Bij een blik op de hemel kijk je ver in de ruimte en terug in de tijd. Hoe klein en nietig lijkt dan de aarde en de mens, die daarop rondloopt…en hoe wonderlijk dat er leven is ontstaan in deze onmetelijke ruimte en tijd. Je krijgt een gevoel van verbazing en verwondering over het wonder van Gods schepping.

In een serie van twee avonden wil ik u meenemen in deze vreemde en wondere wereld. Aan de hand van foto’s en films, die gemaakt zijn met de meest moderne instrumenten en technieken. Ik wil u de eerste avond vanuit het scheppingsverhaal laten kennismaken met vreemde plekken op de aarde en in ons zonnestelsel. Daarbij gaan we steeds verder tot aan de randen van het zichtbare heelal. U kunt u verbazen en verwonderen over Gods schepping.

Bij de 2e avond richten we onze blik op de planeet aarde; naast dat we laten zien hoe mooi de aarde en de schepping is, gaan we verder inzoomen op de rol van de mens. In het bijzonder komt daar de energiebehoefte van de mens,, nu en in de toekomst aan de orde. Er wordt een toekomstscenario getoond in relatie tot de opwarming van de planeet. Duurzame grondstoffen en energiebronnen zijn noodzakelijk. Ook hier zien we een cruciale rol voor waterstof in de toekomst.

Dr. Henk Riezebos, IJsselzicht 1 te Kampen

henk.riezebos@gmail.com

Data:

  • blik op de hemel, dinsdag 16 mei 2023
  • blik op de aarde/ energie en milieu, dinsdag xx sep/okt 2023

Inloop vanaf 19:45 uur. We beginnen om 20:00 uur.

Locatie: de Hoeksteen

Opgave via email; tgvormingentoerusting@gmail.com

Loading

Datum

16 mei 2023
Expired!

Tijd

19:45

Locatie

Leek - De Hoeksteen
Lindensteinlaan 1, Leek, Nederland
Categorie