Wij zoeken een predikant!

 

Wij zijn de Protestantse Gemeente Leek-Oldebert (PGLO) en op zoek naar een predikant (0,8-1,0 fte) als aanvulling op het team van een predikant, kerkelijk werkers en jeugdwerker. Ben je benieuwd wie we zijn? Lees dan hieronder ons verhaal!

 Als het je aanspreekt, dan ontmoeten we je graag. Maak een afspraak voor een kop koffie met één van de leden van de beroepingscommissie via beroepingscie@pglo.nl  of bel 06-25555536. Je bent van harte welkom! 

 De Protestantse Gemeente Leek-Oldebert is een christelijke geloofsgemeenschap. Wij geloven in de onvoorwaardelijke liefde van God voor alle mensen. Deze liefde dragen we uit in de ontmoeting met elkaar en onze omgeving. Jezus Christus is daarbij ons voorbeeld.

Ons doel is een vindplaats te zijn van geloof, hoop en liefde. Daarin voelen we ons verbonden met de Protestantse Kerk Nederland. Kenmerkend voor onze gemeenschap is dat we een actieve groep zijn, met ruimte voor verschillen: je mag bij ons jezelf zijn en daar zijn we trots op!

Zo is voor een deel van onze geloofsgemeenschap de viering op zondagochtend een belangrijk moment van samenzijn. Voor anderen zijn juist de activiteiten door de week een manier om zich verbonden te voelen.

Onze activiteiten zijn gericht op:

 • delen van persoonlijke verhalen om elkaar te inspireren;
 • omzien naar elkaar en de wereld om ons heen;
 • verdiepen van geloofservaring, door bijvoorbeeld stilte, meditatie of studie.

Voor de komende jaren is onze uitdaging dat we meer aansluiting vinden bij wat er speelt in de samenleving. Zo zijn we geraakt door de toenemende vervreemding en tegenstellingen. Dit maakt dat we verkennen hoe we meer naar buiten kunnen treden om een zichtbaar teken van Gods liefde te zijn.

Dat sluit aan bij onze behoefte aan vernieuwing: we zien minder instroom van jongere mensen en voelen de noodzaak om nieuwe wegen te ontdekken om een aanstekelijke gemeenschap te blijven.

In deze zoektocht vertrouwen we erop dat we onze droom kunnen waarmaken, namelijk dat mensen in onze geloofsgemeenschap ervaren dat ze welkom zijn en samen met ons meer van Gods liefde kunnen ontdekken en uitdragen.

 

De PGLO ten voeten uit…

 We hebben 2000 leden, waarvan bijna de helft meer of minder actief betrokken is bij onze gemeenschap.

 • Er is een zondagsviering in De Hoeksteen en soms ook in een van de historische kerken; de viering in De Hoeksteen is ook online te volgen.
 • Via de Kerkwijzer en de Scipio-app delen we informatie en ‘lief en leed’.
 • De Hoeksteen is een duurzaam gebouw met veel ruimte voor ontmoeting en een eigen stiltecentrum.
 • We steunen stichting WIJdekerk en laten daarmee zien dat we een inclusieve kerk zijn.
 • Voor kinderen en tieners organiseren we een kinderkerk en tienerdiensten; daarnaast zijn er familiediensten en een tweejaarlijkse musical.
 • We hebben specifiek oog voor de grote groep ouderen in onze gemeenschap.
 • Het Inloophuis, Samen Aan Tafel en de 30+groep zijn laagdrempelige initiatieven voor wie behoefte heeft aan contact.
 • We houden van gezelligheid en plezier, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de jaarlijkse rommelmarkt, fiets- en motortocht en BBQ.
 • Onze maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit steun aan de Voedselbank, hulp aan een Roma-gemeenschap in Roemenië, opvang van Oekraïense vluchtelingen en het organiseren van hulptransport naar Oekraïne.
 • We staan open voor interkerkelijke samenwerking, onder meer met kerken in de regio en met World Servants.

 

 

Loading

Datum

12 feb 2024
Expired!