Afscheid van ds. Theo van ’t Hof op 29 september 2019 in Leek

Zo, hier sta ik dan, na een lange periode van hechte samenwerking nemen wij afscheid van Theo. Wij, dames van het Symbolisch Bloemschikken zeggen als we onder elkaar zijn gewoon: Theo! We waren blij met deze predikant, die elke keer weer oog had voor de Symbolische schikking en dat hebben wij altijd erg fijn gevonden. Nu, na ruim 9 jaren, zal de gemeente in Borger merken dat deze dominee dol is op bloemen, vooral als ze geschikt zijn op een manier die bij de dienst past.

We kunnen natuurlijk geen afscheid nemen zonder een gepaste schikking. Zoals altijd kwam het idee van de een, de uitwerking van vele anderen en een totaalplaatje van de gehele groep.

Hier staat het dan. Voor een predikant die zoveel studeerde en van de verhalen uit de Bijbel zulke fijne en interessante preken maakte, is een boek natuurlijk op z’n plaats. Twee boeken zelfs! Het ene is opengeslagen en staat symbool voor de afgelopen jaren met jou in onze gemeente Leek. De vele bladzijden geven steun aan verschillende bloemen in de kleuren van het kerkelijk jaar; groen, wit, rood, paars en rose. Ook de boeklinten hebben deze kleuren.

“Zijn woord bloeit en draagt vrucht”, een regel die deze dominee zeker onderschrijft. Daarom vruchten in de vorm van besjes, hopbellen die symbool staan voor de verlossing, de hedera rondom als teken van trouw, en klokjes om je uit te luiden.

Het tweede boek is gesloten. Hieruit bloeit een enkele witte roos, die symbool staat voor de nieuwe gemeente in Borger. Daar zal Theo straks de Bijbel open slaan, om  daarna bevlogen te preken. Gemeente Borger, ik kan u nu al zeggen: U neemt er wat van mee!

Theo, deze boeken komen van onze eigen rommelmarkt,  waar ieder jaar waardevolle spullen van eigenaar wisselen, en ook daar zullen we je missen. Toen ik op de boekenafdeling kwam stond Theo daar bij de boeken als verkoper, maar wees gerust, ik heb ze bij een collega – verkoper gekocht!

Theo, wij wensen jou Gods Zegen in jouw nieuwe gemeente!

Het ga je goed!