Zondag 2 april 2023

Vandaag is het de 6e zondag in de 40dagen tijd. De liturgische kleur is paars. We gaan de laatste week voor Pasen in.  Vandaag is Palmpasen, de intocht van Jezus in Jeruzalem.
Het thema van vandaag is: Waar hoop je op.

De symbolische schikking is gemaakt naar het Bijbelgedeelte uit Mattheüs 21: 1-11.
Toen Jezus Jeruzalem binnen ging raakte de hele straat in rep en roer. De weg naar de poort aan het eind van de straat, is gemaakt van appelboomtakken, met de verwijzing naar de dood die Jezus te wachten staat achter de poort, de komende week. Met de wit/groene roos beelden we Jezus uit, zuiverheid.

Massa’s mensen in Jeruzalem; Vol verbazing zien zij deze man, rustig op zijn ezel rijden. Zegen voor wie komt in de naam van de Heer.

Vanuit de menigte spreidden velen hun mantels op de weg uit en anderen braken takken van de bomen en spreidden die uit op de weg. Deze weg hebben we gemaakt van mos en palmtakken en de kleurige tulpenbloembladeren verbeelden de vele mantels die op de weg zijn uitgespreid.
Het groen in de schikking is de kleur van de hoop. Waar hoop jij op?